گاهِ رهایی
آن زمانهای دور تنها مواد مخدر موجود، تریاک و حشیش بود و مثل الان دارای انواع و اقسام مختلف و به عبارتی منو باز نبود. در بیشتر موارد هم به صورت تفریحی و به عنوان یکی از آداب میهمانی، از باب احترام میزبان به میهمان رایج بوده است. البته در این بین عدهای هم بودند که کشیدن تریاک در آنها تبدیل به عادت میشد.
و آن روزهای دور شاید کمتر زنی بود که لب به تریاک میزد و کمتر از آن زنی بود که معتاد میشد.
هر چه جمعیت زیادتر شد، هر چه مردم زندگی این دنیا و مشکلات رنگارنگش را جدیتر گرفتند و در آن غرق شدند و هر چه منوی مواد مخدر بازتر شد، آمار افراد معتاد هم روزبهروز بالا رفت.
تصور بیشتر افراد بر این است که اعتیاد به مواد مخدر پدیدهای مردانه بوده و زنان خیلی کمتر از مردها به اعتیاد روی میآورند. به خصوص در کشور ما که حتی سیگار کشیدن زنان هم پدیده مرسوم و البته پسندیدهای نیست اما متاسفانه امروز طبق آخرین آمار، زنان 10 درصد تعداد معتادان کشور را تشکیل میدهند که این آمار نسبت به شش سال گذشته رشد دو برابری را نشان میدهد.
اما چرا!؟
چرا یک زن که میتواند با ایفای نقش همسری و مادری، بهترین انسانها را تحویل جامعه دهد، خود باید مبتلای به این بلای خانمانسوز و خانوادهسوز شود!؟
دلایل زیادی را در این زمینه میتوان نام برد، از جمله؛ مشکلات اقتصادی، مشکلات روحی و روانی، عدم اعتماد به نفس و احساس بازنده بودن در عرصههای مختلف زندگی فردی و اجتماعی، مناسب نبودن شرایط خانه یا محل کار، همرنگ شدن با جماعت دوستان و همسالان و...
اما متاسفانه یکی از مهمترین دلایل گرایش زنان به مواد مخدر، زندگی با یک مرد معتاد (همسر، پدر یا برادر) است که تحت تاثیر و حتی گاهی اجبار آنها به مصرف این مواد روی میآورند.
یکی دیگر از دلایل اعتیاد زنان، وجود مواد مخدر با نامهای کاذبی مثل؛ کاهش دهنده اشتها، تقویت کننده حافظه و مواردی از این قبیل است که در مکانهایی چون باشگاههای ورزشی یا آرایشگاهها به راحتی در اختیار زنان زودباور و سادهلوح قرار میگیرد.
و آیا واقعا ترک هر عادتی موجب مرض است!؟
گفته شد در تصور بیشتر افراد، اعتیاد پدیدهای مردانه است، از این رو زن معتاد از نظر اخلاقی و اجتماعی طرد شدهتر بوده و حتی از سوی خانواده و دوستان هم به عنوان یک بیمار شناخته نمیشود. همین تصور نادرست باعث شده زنان خیلی کمتر از مردان برای درمان و ترک اعتیاد خود اقدام کنند و تا جایی که بتوانند اعتیادشان را پنهان کرده و فرصت درمان و بازگشت به زندگی سالم را از دست خواهند داد.
حواسمان باشد!
به طور مسلم اولین و مهمترین عارضه اعتیاد یک زن، متلاشی شدن بنیان خانواده است که عواقب جبرانناپذیری را چه برای خود و خانوادهاش و چه برای اجتماع به دنبال خواهد داشت.
اعتیاد زنان و عوارضش، پیشگیری از آن و درمانش را جدی بگیریم...
منتشر شده در ماهنامه بانوی برتر
نوشته شده در پنج شنبه 92/11/24ساعت
10:19 عصر توسط ریحانه همدانی(رها) نظرات ( ) |
Design By : Pichak |